Welcome to PC & Home Electronics Forum!
A great place for help and reviews on computers, home electronics, cell phones, software and much more!

• » Computer Software Help
• » Computer Hardware Help
• » Home Electronics Help and Advice
• » Consumer Reviews

We are a friendly community for PCs, home electronic enthusiasts. Our community is here when you need help.
Don't hesitate to join us now and discover just what so many people are talking about!

YES! I want to register for free right now!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Cnx nano 2 and using it as i-link error with conversion back to nano 2

  1. #1
    Probationary PBP Member PBP New Member Rank 1 patprinter's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Testing
    CNX NANO 2
    Sats
    Intelsat AM5,
    Dish
    c/ku Band
    Computer Details
    patprinter's Computer Specs:
    CPU:
    Homemade
    Mainboard:
    Unknown
    RAM:
    2G RAM
    Graphics:
    Nivida
    OS:
    Windows 7

    Cnx nano 2 and using it as i-link error with conversion back to nano 2

    I really did a dumb thing....had not used my CNX Nano 2 as I-link for one year and even forgot I converted it....plugged it in and thought I would do a factory default....now I don't know what files it needs, as the factory default supposedly erased the satellites and I believe my server info....which might not be too bad, but since I am an I-link, I need to know the proper step by step way to get this back to Nano 2....I want the simple life....Ha!

    Anyway, will I need to use a boot loader via the RS232 Port, because the USB just gives me a green light and I cannot load any files...whether they are right or wrong...

    Appreciate any reply and help with this painful matter....Thanks

  2. #2

    Re: Cnx nano 2 and using it as i-link error with conversion back to nano 2

    Not familiar with those, but Factory defaults don't change or delete files, just settings like time, switch ports etc, and satellites scanned and channels. Why not just try those, scan sats. at least for a start.

  3. #3

    Re: Cnx nano 2 and using it as i-link error with conversion back to nano 2

    Quote Originally Posted by patprinter View Post
    I really did a dumb thing....had not used my CNX Nano 2 as I-link for one year and even forgot I converted it....plugged it in and thought I would do a factory default....now I don't know what files it needs, as the factory default supposedly erased the satellites and I believe my server info....which might not be too bad, but since I am an I-link, I need to know the proper step by step way to get this back to Nano 2....I want the simple life....Ha!

    Anyway, will I need to use a boot loader via the RS232 Port, because the USB just gives me a green light and I cannot load any files...whether they are right or wrong...

    Appreciate any reply and help with this painful matter....Thanks
    Re enter your correct antenna setting you had before you defaulted the unit ----re scan your sats ---set time correct and you will be back where you started before the factory default.
    Factory default as posted doesn't load a factory bin file to the unit and it doesn't change the bin file you last loaded.

  4. #4
    Probationary PBP Member PBP New Member Rank 1 patprinter's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Testing
    CNX NANO 2
    Sats
    Intelsat AM5,
    Dish
    c/ku Band
    Computer Details
    patprinter's Computer Specs:
    CPU:
    Homemade
    Mainboard:
    Unknown
    RAM:
    2G RAM
    Graphics:
    Nivida
    OS:
    Windows 7

    Re: Cnx nano 2 and using it as i-link error with conversion back to nano 2

    Thank you so much, but after researching and checking everything 3 times, I finally got the stupid thing working......some of the information here made me think there had to be more wrong with this than what I was seeing....I just had it up on the tv and did not touch any set up except for the factory default thing and then I could not get anything....somehow, I happened to hit a button on the remote which gave me a black screen and I thought the thing was messed up...because I forgot it was an I-Link....everything works great and got it back to plain old Nano2....THANKS FOR PROMPT REPLIES ON THIS MATTER.....

Similar Threads

  1. Nano 2 Help
    By dk4 in forum CONAXSAT (CNX) Discussions
    Replies: 2
    Last Post: March 6th, 2011, 02:59 AM
  2. is nano up or down?
    By tobybill in forum Nanosat (NaNo Premium) Discussion
    Replies: 1
    Last Post: February 27th, 2011, 10:54 AM
  3. [Problem!] Its back (channel change error)
    By wire brush in forum Sonicview Discussions
    Replies: 4
    Last Post: December 30th, 2010, 05:52 PM
  4. [General Question?] nano 2
    By hobo2 in forum CONAXSAT (CNX) Discussions
    Replies: 1
    Last Post: October 4th, 2010, 10:16 AM
  5. Heelys, back on its heels, launches Nano
    By AALARD in forum Business News
    Replies: 0
    Last Post: July 9th, 2010, 01:24 PM

Tags for this Thread